ns reizen met korting inchecken

weekend gratis met het openbaar vervoer. Heb je een abonnement waar je in een bepaalde periode korting krijgt of gratis mag reizen, dan is het moment van inchecken bepalend voor het tarief: je reist gratis als je incheckt in je vrij-reizenperiode en de hele reis met korting als je incheckt. Doordeweeks maak je nagenoeg geen gebruik van het openbaar vervoer, waardoor je doordeweeks geen gratis OV nodig hebt. Dit zijn papieren kaartjes die geen chip bevatten, maar een barcode die bij sommige poortjes uitgelezen kan worden. Je kan wisselen tussen een studenten weekabonnement en een studenten weekendabonnement door in te loggen op de website van het DUO. Ook als je geen gebruik maakt van het e-ticket ben je na een aantal reizen duurder uit met de eenmalige chipkaart. Het is nog steeds mogelijk om zonder ov-chipkaart met de trein te reizen. Maar er is wel een belangrijk verschil, het kaartje heeft nu een chip, en wordt daarom ook wel eenmalige chipkaart genoemd.ns reizen met korting inchecken

Om met korting te reizen heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Je kunt dan gebruikmaken van leeftijdskorting als je op saldo reist. Of je kunt gebruikmaken van reisproducten of abonnementen die je korting geven.

Inchecken mag bij de vakantie discounter kortingscode NS-abonnementen maximaal 30 minuten voor gepland vertrek van de trein. Het levert ook een interessante situatie op als je vergeet uit te checken, maar daarna wel weer incheckt bij dezelfde vervoerder. Bij Arriva geldt dat je altijd moet wachten tot het einde van de volgende minuut (dus 1 tot 2 minuten) en bij Veolia, Connexxion en Syntus geldt dat er moet worden gewacht tot het einde van de tweede minuut (in totaal dus 2 tot. De werkelijke tijd is daarbij bepalend (en dus niet de inchecktijd). Er zijn wel zogenaamde e-tickets. Hoe kan ik wisselen van soort abonnement? Per vervoerder is er een andere methode om te kijken of je bent vergeten uit te checken. Natuurlijk is bij werkzaamheden dit treinkaartje wel geldig bij treinvervangend vervoer. Als je bijvoorbeelt reist met de treinen van zowel de NS als Syntus moet je dus uitchecken bij de NS en weer inchecken bij de Syntus. Daarna moet je bij een servicebalie de openstaande reizen van je ov-chipkaart af laten halen.

ns reizen met korting inchecken